Din guide til de bedste sous vide maskiner på markedet

Sous vide er et udtryk, der stammer fra det franske sprog, og som betyder ’under tomhed’ eller ’under vakuum’, og det er en måde at tilberede mad på, som er yderst populær for tiden. Kort fortalt, så går sous vide ud på, at man vakuumpakker det, man nu gerne vil tilberede og derpå sænker det ned i et vandbad, lader det være dernede i et bestemt antal minutter – eller ligefrem timer.

 

Vandbadet skal være samme temperatur som den kernetemperatur, du gerne vil opnå i din mad efter endt tilberedning. Det kan nogle gange være lidt svært præcist at vide, hvor mange grader en madvare skal have.Her er en handy oversigt over forskellige typer madvarer, du kan tilberede, samt hvor lang tid de cirka skal have ved hvilke temperaturer.

Med sous vide-metoden kan du i princippet lave al slags mad lige fra grøntsager og kød til æg. Det er bare med at prøve sig frem. Det er dog vigtigt at vide, at for eksempel kød logisk nok ikke får nogen stegeskorpe, og at det derfor bør brunes en smule på grillen eller panden bagefter.

ribs

Vi kan ikke komme udenom, at der skal lidt udstyr til, når du laver mad med sous vide-metoden, og at markedet godt kan være lidt svært at finde rundt i. Derfor får du har en let og overskuelig guide over de forskellige udbud på markedet. Udover en sous vide-maskine skal du også bruge en vakuumpakker og vakuumposer. Dem kan du finde her.

Royal 12064 – Sous Vide

Her får du en maskine, der gør, hvad den skal. Den er god til nybegynderen, der gerne vil prøve sig frem med sous vide-metoden, men som ikke har lyst til at smide flere tusinde kroner på udstyr. Den er ikke top-moderne, men den kan sit kram og man får lov til at snuse lidt til sous vide-verden. Maskinen er lige nu på tilbud til 360 kr. og du får 2 års garanti.

Sous Vide Supreme pakkeløsning

Hvis du er vild med at bruge sous vide som tilberedningsmetode, og du er klar til at gå all in, så kan du lige nu få et godt tilbud på en solid pakkeløsning. Du får vakuumposer, en vakuumpakker, og en Sous Vide Supreme, der er et godt og solidt produkt, der helt klart er alle pengene værd. Hele pakken koster lige nu 3.649 kr. og er dermed et godt køb for både begyndere og mere garvede sous vide-kokke.

Mellow

Denne maskine er til de seriøse sous vide-kokke og til dem, som har en travl hverdag, men stadig gerne vil have lækkert, kvalitetsmad med gode råvarer – klar til når de kommer hjem fra arbejde. Du har sikkert lagt mærke til, at der er apps overalt. Der er vitterligt en app til alt – uanset om det er en dating-app, såsom Tinder eller Happn, en vejrapps eller en taxiapp som for eksempel Uber. Der findes også apps, som hjælper dig med at få tiden til at gå med spil, som for eksempel Candy Crush eller PokerStars Casinos mobilapp. Herudover er der også Netflix, hvor du kan se alle dine yndlingsserier og -film. Med alle de forskellige apps til at gøre din hverdag både lettere og sjovere, vil du så tro mig, når jeg nu siger, at der faktisk også er en app til din sous vide-maskine? For det er der nemlig!

Maskinen Mellow er et teknologisk vidunder, som du rent faktisk kan kontrollere gennem en app på din telefon og dermed sørge for, at aftensmaden er klar og venter til, at du kommer hjem fra arbejde. Rimelig smart, ikke? Den har både en kølefunktion og en opvarmnings-/tilberedelsesfunktion, så du kan lægge råvarerne ned i maskinen, når du tager afsted om morgenen og så holdes det koldt, indtil det er tid til at starte madlavningen. Du kan indstille den hjemmefra, inden du kører, eller du kan styre den gennem app’en i løbet af dagen. Med app’en kan du også tjekke op på den og sørge for at temperaturen er helt korrekt under madlavningen. Mellow fås blandt andet hos Amazon og koster rundt regnet 2600 danske kroner.

Profi Cook Sous Vide sæt

Til sidst har vi sættet fra Profi Cook, som blandt andet kan fås hos Coop til 1850 kr. Sættet består af en Profi Cook sous vide-maskine, en vakuumpakker og dertilhørende vakuumposer. Dette er en rigtig god model, der perfekt tilbereder alt lige fra fisk og andet kød til sprøde grøntsager og lækre æg. Helt klart anbefalelsesværdigt.

laks

Jeg håber, du har fået blod på tanden i forhold til at prøve sous vide madlavningsmetoden af – og husk at det er i hvert fald ikke udstyret, du skal gå ned på. God fornøjelse.