Bliv klogere på whiskey her

Whiskey er nok mest kendt fra det skotske højlande, men i dag produceres whiskey på flere forskellige kontinenter. Selvfølgeligt produceres det stadig i whisky i Skotland og Irland, men lande som USA og Canada har også meldt sig på banen og repræsenterer den nordamerikanske produktion af de gyldne dråber. Mere eksotiske egne har også budt ind i kampen af whiskey-produktion og du kan derfor i dag få whiskey fra egne som Japan, Indien og Pakistan. På trods af det i dag kan lyde sjovt, at whiskey produceres på asiatiske egne, stammer de første optegninger af whiskey faktisk fra 1300-tallets Kina, selvom vi i dag mest forbinder det med Skotland. På skotsk betyder whiskey livets vand.

Der skelnes mellem de forskellige typer af whiskey per navn defineret alt efter hvad de er destilleret på, hvilket område de er fra og hvor gamle de er. Alle og enhver kan ikke kalde deres gyldne alkohol for whiskey. For at kvalificere sig til at bruge navnet whiskey, skal drikken have en alkoholprocent på minimum 40% og samtidigt være minimum tre år gammel.

Whiskeysmagning

Måske er du ikke så bekendt med whiskey, men vil gerne prøve kræfter med forskellige varianter uden selv at skulle ud og investere i massevis af flasker, eller også har du en passion for den gyldne alkohol og vil gerne udvide din horisont? Whiskeysmagning er en god måde at få prøvet flere forskellige typer og samtidigt få informationer om oprindelsen, destillationen og de forskellige korntyper anvendt. Du kan tage ud og smage på whiskey alene eller sammen med venner, men det er en oplagt aktivitet til julefrokosten, firmafesten, en god aften med vennerne eller som et led i en spændende polterabend. Oftest kan I enten selv vælge et par stykker at smage eller I kan overflade det hele til en fagkyndig, som på stedet vil have forberedt forskellige slags whiskey til jer.

Du kan tage ud og smage whiskey flere forskellige steder. Et oplagt sted er på et destilleri, men dem er der ikke så mange af herhjemme, så et godt bud er en pub, en forhandler eller på en restauration. Det er også muligt at købe gavekort til whiskeysmagning til manden i dit liv eller en god ven, som ikke skal gå glip af nye oplevelser med de gyldne dråber.

Læs mere om whiskey på Whiskeyflasken.dk